Hlavní obsah

Češi na hokej prosázeli přes půl miliardy

Češi prosázeli na zápasy hokejového mistrovství světa přes půl miliardy korun, dvě největší sázkové kanceláře evidují sázky za celkem 535 miliónů korun. Překvapivé výsledky nahrály bookmakerům, kteří byli úspěšnější, řekli zástupci největších sázkových kanceláří. Na zimní olympiádu se však letos sázelo ještě více.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Jaromír Jágr a Tomi Sallinen z Finska bojují o puk.

Článek

"Hokejový šampionát naplnil předpoklady, když lidé u Tipsportu prosázeli kolem 280 miliónů korun. Jasně nejsázenějším zápasem bylo derby Česko–Slovensko, na které jsme přijali sázky přes deset miliónů korun," informoval mluvčí Tisportu Jiří Hadrava.

Také u Fortuny jsou s objemem sázek spokojeni. "Mistrovství světa nakonec potvrdilo naše očekávání a díky boji českého týmu o medaile ho i mírně překonalo. Celkem se objem přijatých sázek v ČR vyšplhal na hranici zhruba 255 miliónů korun, čímž se letošní šampionát stal rekordním," poznamenal mluvčí Fortuny Petr Šrain.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Překvapení pomohla bookmakerům

V kurzových sázkách podle Šraina platí, že výhry favoritů nahrávají sázkařům, překvapivé výsledky pak zase bookmakerům.

"Vzhledem k řadě překvapení v základních skupinách nakonec hokejový šampionát dopadl mírně ve prospěch bookmakerů. Ve vyřazovací části turnaje už se sázejícím dařilo více, správně vyšly také tipy na zlatou medaili pro Rusy, kteří byli největšími favority od začátku do konce mistrovství," poznamenal Šrain.

Hadrava z Tipsportu poznamenal, že výhry papírových outsiderů jsou v posledních letech stále častější. "Výsledek řady zápasů sázkaře nepotěšil, a jsou tak letos méně úspěšní. Potvrdil se totiž trend z posledních let, kdy hokejoví trpaslíci stále častěji dokážou porážet tradiční hokejové velmoci," uvedl Hadrava s tím, že v tomto vedli Francouzi, kteří se stali "katy" pro mnoho nadějně rozehraných tiketů.

"Překvapivými výsledky zásobovali sázkaře také naši hokejisté, kteří byli pro tipující favority na výhru po 60 minutách proti Slovensku, Francii i Dánsku, tedy zápasy, ve kterých český výběr po 60 minutách dokázal jen remízovat. Velmi úspěšní byli sázkaři až ve finále v neděli, kdy správně odhadli, že se mistry světa stanou Rusové a třetí místo získá proti České republice Švédsko," doplnil Hadrava.

Nejvíc vyhrál 880 tisíc

Někteří sázkaři trefovali i statisícové výhry. Vůbec nejvíce, 879 710 korun, vyplatila klientovi Fortuna. Vysokých 810 tisíc korun získal tipér, který v Praze na Václavském náměstí u Tipsportu vsadil 225 tisíc korun na výhru Švédska proti Bělorusku a Česka nad USA.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Hertl střílí gól americkému brankáři Timu Thomasovi.

"Často lidé vsázeli vysoké částky na tutovky. Například jeden ze sázejících neváhal vsadit 200 tisíc korun na výhru Česka nad Itálií v nízkém kurzu 1,06:1, což představuje výhru šest procent ze vsazené částky, tedy čistého dvanáct tisíc korun," vypočítal Hadrava z Tipsportu. Smůlu měl naopak klient Fortuny, kterému nevyšel tip za 160 tisíc korun.

Hokejové mistrovství světa patří ke třem vrcholům letošního sázkařského roku. Prvním byla zimní olympiáda v Soči, na kterou se prosázelo rekordních více než 800 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám