Hlavní obsah

Na Tachovsko míří největší světový výrobce kancelářského nábytku

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři sta nových pracovních míst vznikne na Tachovsku. Do průmyslového Panattoni Parku v Ostrově u Stříbra míří firma Steelcase, největší světový výrobce kompletního kancelářského nábytkového vybavení.

Foto: Archiv, Právo

Vizualizace nové haly na výrobu kancelářského nábytku (světlá budova) v průmyslovém parku v Ostrově u Stříbra

Článek

Do podzimu by zde měla stát hala o ploše 27 tisíc metrů čtverečních, tedy o rozloze zhruba čtyř fotbalových hřišť. „Těší nás, že se leader na nábytkářském trhu rozhodl pro Českou republiku,“ sdělil Ondřej Votruba, pověřený řízením agentury CzechInvest. „Investice společnosti Steelcase totiž představuje i příležitosti pro české dodavatele v nábytkářském průmyslu,“ dodal Votruba.

Steelcase, která po celém světě zaměstnává přes deset tisíc lidí a jejíž tržby loni dosáhly tří miliard dolarů, působí na českém trhu od roku 1993. Její nová česká provozovna bude vyrábět pro celý evropský trh a bude také jednou z jen pěti podobných závodů, které firma provozuje v regionu Evropy, Afriky a Středního východu.

Investorů přibývá

Panattoni Park Stříbro v krátkém čase přilákal už druhého velkého investora; zhruba před měsícem zde ohlásil vytvoření několika set nových pracovních míst německý dodavatel pro automobilový průmysl společnost Ideal Automotive. „Park ve Stříbře patří k našim nejúspěšnějším nejen v České republice,“ uvedl Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe Česká republika.

Panattoni spolu s českou skupinou Accolade před nedávnem zajistily v sousedství parku další pozemky, na které se bude zóna rozšiřovat.

„Příchod nových investorů je výsledkem toho, že jsme jim uměli nabídnout volné a perfektně připravené pozemky, kde můžou začít vyrábět do šesti až osmi měsíců od podpisu smlouvy,“ vysvětluje Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade. Díky investicím společností Steelcase a Ideal Automotive se stávající park prakticky zdvojnásobil, zvětší se o šest hektarů.

Spokojený hejtman

Příchod nových investorů uvítal hejtman Václav Šlajs (ČSSD).

„Zájem o Plzeňský kraj v poslední době výrazně stoupá a příliv nových firem nebo expanze těch stávajících se už úspěšně projevují i v tvorbě nových pracovních míst - nezaměstnanost v našem kraji klesla už dva měsíce po sobě,“ podotkl Šlajs a připomněl: „Nejvíc lidí bez práce je dlouhodobě právě na Tachovsku, takže rozvoj průmyslového parku u Stříbra je pro region výbornou zprávou.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám