Hlavní obsah

Benzín a nafta mírně podražily, Natural 95 je stále nejlevnější v Praze

Ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu opět vzrostly, ale jen velmi mírně. Průměrná cena Naturalu 95 se od minulého čtvrtku zvýšila o tři haléře na 36,20 koruny za litr a nafta zdražila o haléř na 35,93 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Benzín je z celé republiky stále nejlevnější v Praze, kde řidiči koupí litr Naturalu 95 v průměru za 35,78 koruny. Čerpací stanice v hlavním městě pokračují v cenové válce.

Naopak průměrná cena nafty je v Praze nejvyšší. Vyšplhala se téměř o korunu nad republikový průměr a v současnosti činí 36,92 koruny za litr.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejlevnější nafta je v Libereckém kraji, litr za 35,40 koruny. Nejvyšší průměrná cena benzinu je v Plzeňském kraji, kde řidiči koupí litr Naturalu 95 za 36,86 koruny. Cena benzínu v Plzeňském kraji je v porovnání s druhým nejdražším benzínem v Jihomoravském kraji vyšší o 39 haléřů.

Analytik společnosti Colosseum Vít Jedlička uvedl, že průměrná cena benzínu na burze v Rotterdamu vzrostla, cena nafty se snížila. Koruna vůči dolaru minulý týden stagnovala. Cena benzínu u českých čerpacích stanic by tak měla pokračovat v mírném růstu. Cena nafty by měla stagnovat, míní Jedlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám