Hlavní obsah

Pivovary Lobkowicz nabídnou akcie na pražské burze

Pivovary Lobkowicz vydají své akcie a následně požádají o jejich obchodování na pražské burze. Úpis firma předpokládá ke konci druhého čtvrtletí, uvedla v prohlášení skupina, které patří sedm lokálních pivovarů a patří mezi pět největších výrobců piva v ČR.

Foto: Profimedia.cz

Do skupiny pivovarů Lobkowicz patří i značka Klášter.

Článek

Vedle stejnojmenného piva vyrábí Lobkowicz například značky Platan, Rychtář, Klášter nebo Ježek.

Akcie hodlá firma veřejně nabídnout v Česku a Rakousku.

Součástí emise bude mezinárodní nabídka prostřednictvím soukromého úpisu investorům podle legislativy Spojených států amerických. Hlavním manažerem a jediným umísťovatelem v rámci nabídky je Erste Group Bank AG. Domácím hlavním manažerem pro Českou republiku je Česká spořitelna.

Burze by další titul prospěl

Emise podléhá schválení Českou národní bankou. Přijetí akcií k obchodování musí ještě schválit pražská burza. Ta se na rozdíl od burz ve Vídni či Varšavě potýká se slabším zájmem firem. Společnost Mountfield své plánované vydání akcií zatím odsunula na neurčito, sešlo i z uvedení akcií ČSOB. Naopak z pražské burzy odešla společnost KIT Digital.

„Zamýšlená nabídka našich akcií je dalším významným krokem pro naši skupinu a dokazuje silný zájem investorů o tradiční české pivovarnické odvětví," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Zdeněk Radil.

„IPO (primární úpis akcií) nám umožní získat dodatečné zdroje na podporu růstu našeho tržního podílu prostřednictvím akvizic nových restaurací a hospod, nových investic do marketingu a rozvoje exportu," dodal.

Součástí skupiny jsou pivovary v Uherském Brodě, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a Černé Hoře na Blanensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám