Hlavní obsah

Šéf dozorčí rady České pošty Jiří Maceška rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda dozorčí rady České pošty Jiří Maceška na svou funkci v pátek rezignoval. Důvod odchodu není známý. Radu dočasně povede její místopředseda, první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jan Sixta.

Foto: Draper Eric, ČTK/AP

Jiří Maceška rezignoval na post předsedy dozorčí rady České pošty (na archivním snímku).

Článek

"Krok Jiřího Macešky respektuji. Dokud nebude zvolen nový předseda, bude dozorčí radu řídit můj první náměstek a dosavadní místopředseda dozorčí rady Jan Sixta," uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Maceška byl předsedou dozorčí rady od roku 2009. V roce 2011 se o něm hovořilo jako o možném novém generálním řediteli po Marcele Hrdé. Na místo nakonec nastoupil Petr Zatloukal, který po dohodě s Chovancem skončil minulý měsíc.

Poště podle dřívějšího vyjádření Chovance chybí jasná strategie, jak v budoucnu nahradit klesající výnosy z doručování listovních zásilek. Nelíbily se mu ani úvahy o rušení ztrátových poboček. Kvůli údajně zmanipulovaným zakázkám zasahovala v podniku v poslední době několikrát policie.

Pošta provozuje 3200 poboček a zaměstnává 32 tisíc lidí. Loni vykázala zisk před zdaněním 305 miliónů korun při tržbách 19,5 miliardy Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám