Hlavní obsah

Kellner kupuje pražský mrakodrap City Tower

Aktualizováno

Pražský mrakodrap City Tower, po brněnském AZ Tower druhá nejvyšší budova v zemi, zřejmě po dvou letech znovu změní majitele. Má se jím prostřednictvím společnosti City Tower Holding a.s. stát skupina PPF Petra Kellnera.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pražský mrakodrap City Tower na snímku z července 2012

Článek

Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), v úterý to uvedl na svém webu.

Od roku 2012 City Tower vlastní společnost Consideratio z holdingu Proxy-Finance.

Antimonopolní úřad zahájil správní řízení v pondělí a bude se v této souvislosti zabývat pronájmy nebytových prostor. Vede pouze zjednodušené řízení. "Vydání rozhodnutí lze očekávat do 20 dní," uvedl mluvčí úřadu Martin Švanda.

Mrakodrap už v minulosti majitele měnil. Společnost Marpona jej před dvěma lety prodala firmě Consideratio z holdingu Proxy-Finance. Cenu ani jedna strana nezveřejnila, v roce 2009 však Marpona za administrativní budovu zaplatila developerovi ECM 130 miliónů eur.

Budova na pražském Pankráci měla být původně sídlem Českého rozhlasu. Stavební povolení na ni úřady vydaly již v roce 1983, avšak ještě před deseti lety šlo pouze o rozestavěné a opuštěné torzo.

Objekt koupila v roce 2000 společnost ECM, kolaudace se po výrazné přestavbě uskutečnila v roce 2007. Budova má 27 nadzemních pater a měří 109 metrů. Vyšší je od loňska brněnský AZ Tower.

Chtějí nejvyšší mrakodrap

PPF chce ale také na pražském Chodově postavit dvojici mrakodrapů Prague Eye Towers, které by byly nejvyšší v ČR. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám