Hlavní obsah

Brno schválilo prodej pozemků pro Amazon. Ten už o ně ale nestojí

– Brno • Aktualizováno

Brněnští zastupitelé v úterý schválili prodej pozemků na Černovické terase společnosti CTP Invest, která na nich chtěla pro společnost Amazon postavit distribuční centrum. Záměr v minulosti třikrát neprošel a Amazon oznámil, že s Brnem již pro stavbu nepočítá.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Developer nicméně tvrdí, že stále existuje šance, že Amazon do Brna přijde, protože nechce začínat jinde celý projekt od začátku. Ke stavbě samotné by však bylo ještě třeba aktualizovat územní plán.

Pro schválení smluv s CTP v úterý zvedlo ruku 28 zastupitelů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára Právu řekl, že zastupitelé hlasovali na základě smlouvy mezi radnicí a CTP Invest, kterou přijali loni v prosinci. Jejím obsahem je stavba logistického centra společnosti Amazon a další souvislosti. Podle mluvčího se tedy hlasovalo v souladu s obsahem této smlouvy.

Hašek chce jednat

„Jsem rád, že konečně zvítězil zdravý rozum a zastupitelstvo města Brna napočtvrté schválilo dokumenty potřebné k investici Amazonu. Alespoň částečně tak odčinilo předchozí rozpaky a ostudu města a bohužel i regionu a České republiky,” uvedl v prohlášení jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Hašek, který je v Chorvatsku, ale pochybuje o zájmu Amazonu ještě v jednáních pokračovat. „Jsem připraven k tomu přispět ihned po návratu z pracovní návštěvy Zadarské župy, pokud to bude nutné a pokud o to město Brno Jihomoravský kraj požádá,“ dodal hejtman.

Březnová lhůta uplynula

Vedení Amazonu dalo představitelům Brna lhůtu do konce března, dokdy měli projekt schválit. Vzhledem k tomu, že se tak nestalo, společnost informovala, že o projekt již nemá zájem a najde si jinou lokalitu ve střední Evropě.

Postoj brněnských zastupitelů kritizoval mimo jiné i premiér Sobotka, který neskrýval zklamání z výsledků předchozích hlasování. [celá zpráva]

Americká firma chtěla v moravské metropoli postavit logistické centrum. Investice za zhruba 2,7 miliardy korun měla přinést více než 1500 pracovních míst. Podobné centrum již vzniká ve středočeské Dobrovízi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám