Hlavní obsah

Bank of America zaplatí klientům 727 miliónů dolarů za to, že je oklamala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bank of America se s americkými regulátory dohodla na urovnání ve výši 772 miliónů dolarů (15,3 miliardy Kč) kvůli tomu, že klamala zákazníky. Většinu této sumy, 727 miliónů dolarů, dostanou klienti. Banka jim nabídla a posléze účtovala služby, které jim neposkytovala.

Foto: Mike Blake, Reuters

Článek

O vyrovnání ve středu informoval list Wall Street Journal s odkazem na federální regulační úřady.

Banka lidem nabízela ke kreditním kartám další produkty, například ochranu před krádeží osobních údajů nebo opatření pro případ, že přijdou o práci. Žádnou ochranu ani opatření ale posléze neprováděla.

Kromě vyrovnání klientům zaplatí banka 45 miliónů dolarů pokutu agentuře na ochranu spotřebitelů ve finančním sektoru (CFPB) a Úřadu pro kontrolu měny.

Podle listu Wall Street Journal jde ze strany velkých bank o páté podobné urovnání kvůli nabídkám produktů ke kreditním kartám.

Regulátoři se nabízením těchto produktů veřejnosti zabývají několik let. V případě Bank of America bylo podle nich dotčeno zhruba 3,3 miliónu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám