Hlavní obsah

Padla letošní nejvyšší výhra. Přes 109 miliónů získal sázkař z Ostravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Česku padla letošní nejvyšší výhra, více než 109 miliónů korun získal ve hře Sportka člověk, který si vsadil v Ostravě. O peníze za čtvrtou nejvyšší výhru v historii České republiky se zatím nepřihlásil. Řekl to mluvčí společnosti Sazka sázková kancelář Václav Friedmann.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Tiket číselné sázkové hry Sportka loterijní společnosti Sazka

Článek

Výhra ze středečního slosování činí 109 235 256 korun. Výherce vsadil 170 korun.

"Možná šťastlivec ještě ani nestihl zkontrolovat tiket a o své výhře neví. Přihlásit se k letošní rekordní výhře ale musí stihnout v průběhu následujících pěti týdnů," poznamenal mluvčí.

Dosud rekordní výhra v Česku padla loni v listopadu, kdy manželé z Chrudimska tehdy ve Sportce získali téměř 400 miliónů korun. Za letošní rok eviduje Sazka 24 nových milionářů, mezi něž rozdělila téměř 228 miliónů korun.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina předloni v prosinci koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka sázková kancelář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám