Hlavní obsah

Lufthansa ruší lety z Prahy do Frankfurtu a Kolína nad Rýnem

Lufthansa zruší kvůli stávce pilotů všechny lety z Prahy do Frankfurtu nad Mohanem a Kolína nad Rýnem od středeční do páteční půlnoci. Celkem tak dopravce zruší šest párů spojů denně, sdělila Eva Krejčí, mluvčí Letiště Václava Havla Praha. V rámci celé sítě zruší německé aerolinie kvůli stávce na 3800 letů.

Článek

V případě linky Praha - Frankfurt nad Mohanem mohou cestující využít alternativní spojení provozované Českými aeroliniemi.

Komplikace ovšem nastanou v případě  spojení mezi Prahou a Kolínem nad Rýnem, které provozuje dceřiná společnost Lufthansy - Germanwings. Je to jediný dopravce, který zajišťuje letecké spojení mezi Prahou a rýnskou metropolí, dodala Krejčí.

Stávkují kvůli důchodu

Odboráři ze sdružení Vereinigung Cockpit (VC) vyhlásili třídenní stávku kvůli snaze vyjednat pro piloty lepší pracovní podmínky. VC požaduje, aby Lufthansa neposouvala hranici pro předčasný odchod do důchodu z 55 na 60 let. Chtějí také zvýšení platů o deset procent během nadcházejících dvou let.

Stávka zasáhne 425 tisíc pasažérů Lufthansy a jejích dceřiných nízkonákladových aerolinií Germanwings.

Během protestu se uskuteční jen zhruba 500 letů a letecká společnost doporučuje cestujícím, aby si zdarma přeložili let na jiný termín nebo pro cestu na kratší vzdálenost využili železniční spojení.

Aerolinií Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Austrian Airlines a Brussels Airlines, které rovněž spadají do skupiny Lufthansy, se stávka nedotkne.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám