Hlavní obsah

Z Prahy bude od konce června létat přímá linka do Kanady

Novinky, tov
Praha

Po dlouhé době opět odstartuje z Letiště Václava Havla Praha přímý letecký spoj do Kanady. Linka bude od 25. června létat pravidelně jednou týdně v každém směru s mezipřistáním v Montrealu a posléze bude pokračovat do Toronta.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto. Přistání letadla Airbus A380 společnosti Korean Air na letišti Václava Havla.

Článek

Spojení bude provozovat kanadská letecká společnost Air Transat velkokapacitním letounem Airbus A330. Ten nabízí na palubě 21 míst business třídy a v ekonomické třídě může přepravit až 322 cestujících.

Dopravce doufá, že zájem cestujících o lety do Kanady letos stoupne díky zrušení víz z listopadu loňského roku. Víza předtím platila od července 2009, Kanada je zavedla kvůli vysokému počtu žadatelů o azyl z ČR.

Dosud mohli cestující využít při letech do Toronta například spojení polských aerolinek LOT přes Varšavu nebo německé Lufthansy s přestupem ve Frankfurtu.

„Cena za zpáteční letenku začíná na 12 280 korunách,“ upřesnil Josef Trejbal z portálu Letuška.cz.

Návrat Ryanair 

Pražské letiště bude mít v létě o osm linek více než loni, jak informovalo v tiskové zprávě. Kromě letů kanadské  Air Transat jde například o spojení dopravce Adria Airways do Lublaně, Air Serbia do Bělehradu nebo návrat irského nízkonákladového dopravce Ryanair, který bude v letním řádu provozovat spojení do Londýna a Dublinu. Rozšířit by se měl dále počet dopravců létajících do velkých evropských měst, jako je Paříž nebo Brusel.

Z letního letového řádu, který začíná 30. března a trvá do 25. října, naopak zmizí linky Českých aerolinií do Abú Zabí, Stuttgartu a Oděsy nebo spojení Darwin Airlines do Florencie.

Reklama

Výběr článků

Načítám