Hlavní obsah

Plzeňská Doosan Škoda Power získala kontrakt za stamilióny

Právo, ib
Plzeň

Pro jednu z největších polských papíren dodá firma Doosan Škoda Power turbosoustrojí za stovky miliónů korun. Jde o další významnou zakázku společnosti u našich severních sousedů.

Foto: Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power dodá do Polska další turbosoustrojí za stamilióny korun.

Článek

Doosan Škoda Power dodá společnosti Mondi Świecie SA dodá parní turbínu a generátor o maximálním výkonu 88 megawattů.

„Turbosoustrojí je součástí jednoho z klíčových rozvojových projektů Mondi Świecie SA a bude vyrábět elektřinu a procesní páru pro jednu z největších papíren v Polsku,“ sdělil mediální zástupce plzeňských strojíren Petr Pařízek. Tamní provoz bude zároveň jedním z největších výrobců energie z biomasy v této části Polska.

„Kromě parní turbíny a generátoru zajistí Doosan Škoda Power rovněž další subdodávky, například řídicí systém turbíny a kondenzátor,“ doplnil Pařízek. Plzeňští technici zajistí instalaci na klíč a zařízení uvedou do provozu v druhé polovině roku 2015.

Doosan získal v poslední době u našich severních sousedů hned několik významných zakázek – realizuje se například dodávka strojovny s parní turbínou pro elektrárnu Nowa v Dabrowa Gornicza nebo pro největší paroplynovou elektrárnu s kogenerací Stalowa Wola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám