Hlavní obsah

Plaťte daně doma, vyzval ruské miliardáře Putin

Moskva

Prezident Vladimir Putin vyzval ruské miliardáře, aby platili daně ve své vlasti. Důvodem jsou obavy, že nová vlna západních sankcí proti Rusku, zavedených jako odpověď na připojení Krymu, může zasáhnout také tamní podnikatele.

Foto: Profimedia.cz

Ruské rubly

Článek

Putin na setkání s nejbohatšími muži Ruska uvedl, že by bylo dobré, aby se podniky „zaregistrovaly na ruském území a platily tak daně v naší vlasti“, informovala agentura AP. Putinova výzva přišla v důsledku hrozeb Západu, který Moskvě pohrozil další vlnou sankcí.

Zkraje tohoto týdne oznámily Spojené státy a Evropská unie sankce proti některým osobám z Krymu a Ruska, které byly zapojeny do referenda na Krymu. Tito lidé mají zmrazené účty a nesmějí vycestovat do USA ani do států EU. Jednalo se nicméně o politiky a úředníky, nikoli o podnikatele.

Podle čtvrtečního prohlášení amerického prezidenta Baracka Obamy rozšíří Spojené státy okruh lidí, proti kterým budou kvůli ruské vojenské intervenci na poloostrově Krym uplatňovat sankce. Obama varoval, že Washington uvalí na Rusko hlubší hospodářské sankce, pokud si to okolnosti vyžádají. [celá zpráva]

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil protiruské sankce ze strany USA a Evropské unie za nelegitimní. Takový krok může podle něj učinit pouze Rada bezpečnosti OSN, ve které má Rusko jako stálý člen právo veta.

Reklama

Související témata:

Související články

Po anexi Krymu láme Putinova obliba rekordy

Popularita ruského prezidenta Vladimira Putina vzrostla o devět procent z 67 na téměř 76 procent, čímž dosáhla nejvyšší úrovně za posledních pět let. Vyplývá...

Výběr článků

Načítám