Hlavní obsah

Pivovary Staropramen loni prodaly 3,14 miliónu hektolitrů piva, podobně jako o rok dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Pivovary Staropramen prodala v loňském roce v Česku i zahraničí celkem 3,14 miliónu hektolitrů piva, což je obdobné množství jako předloni. Na mírném nárůstu prodejů o 1200 hektolitrů se podepsaly inovace i rostoucí zájem o tradiční piva. Do prodejů není zahrnuta licenční výroba piva v zahraničí.

Článek

Firma vloni zvýšila tržní podíl v maloobchodu i v oblasti gastronomie. Hlavní značka Staropramen si udržela prodeje z předchozího roku. Rostl význam značky Braník. Její prodej překonal hranici jednoho miliónu hektolitrů.

Pivovary Staropramen začaly vloni nově vyvážet pivo do Finska, Běloruska či Spojených arabských emirátů. Pivo Staropramen se prodává ve 38 zemích světa.

Podle interních odhadů společnosti celkový tuzemský trh loni klesl o tři až čtyři procenta, řekl generální ředitel Pivovarů Staropramen Zbyněk Kovář.

Pivovarům Staropramen patří dlouhodobě na českém pivovarském trhu druhá příčka za Plzeňským Prazdrojem, který loni prodal téměř 9,7 miliónu hektolitrů piva. Společnost provozuje dva pivovary – smíchovský Staropramen a ostravský Ostravar.

Od roku 2012 je součástí severoamerické pivovarské skupiny Molson Coors. Ta je koupila od investiční společnosti CVC Capital Partner za 2,7 miliardy eur, do roku 2009 pivovary vlastnil pivovarský gigant Anheuser-Busch InBev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám