Hlavní obsah

Indické aerolinky si objednaly čtyřicítku boeingů

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indická letecká společnost SpiceJet si objednala od amerického koncernu Boeing 42 letadel typu 737 MAX, jejichž katalogová cena činí 4,4 miliardy dolarů (zhruba 87 miliard korun). Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti SpiceJet

Článek

Akcie indických aerolinek v této souvislosti vzrostly o sedm procent. SpiceJet doufá, že modernizace jejího leteckého parku přiláká nové investory.

Čtvrté největší indické aerolinky SpiceJet, podobně jako další tamní letecké společnosti, se potýkají s vysokými náklady na pohonné hmoty a se slabou rupií.

„Boeingy 737 MAX přinesou modernizaci do našeho leteckého parku, zlepší pohodlí cestujících a zajistí efektivitu provozu do budoucna,“ nechal se slyšet S. L. Narayanan, finanční ředitel společnosti Sun Group, která aerolinky vlastní spolu s několika televizními kanály.

Dodávka letounů 737 MAX má být zahájena v roce 2017, dosud na tento typ Boeing získal celkem 1800 objednávek. Boeing 737 MAX je odpovědí na konkurenční letoun A320neo evropského výrobce Airbus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám