Hlavní obsah

ČSA končí kvůli krizi na Ukrajině s lety do Oděsy

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

České aerolinie (ČSA) nebudou provozovat v letní sezóně linku z Prahy do ukrajinské Oděsy. Důvodem je propad rezervací na lety do a z tohoto ukrajinského města v souvislosti s tamní napjatou situací. Novinkám to potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„S ohledem na pokračující společensko-politickou krizi, která panuje v oblasti Krymu, se České aerolinie ke dnešnímu dni rozhodly dočasně pozastavit prodej letenek na pravidelné lince mezi Prahou a Oděsou a tuto sezónní destinaci v nastávající letní sezóně neotevřít,“ informoval Šabík.

Podle mluvčího se rezervace na lety do a z jihoukrajinské Oděsy dostaly pod vlivem aktuálních událostí v této oblasti na historické minimum.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Pokud dojde ke uklidnění zatím nepřehledné situace na Krymu a v jeho okolí, ČSA by do budoucna obnovení letů do Oděsy zvážily.

„České aerolinie poskytnou cestujícím refundaci zakoupených a neproletěných letenek společnosti do Oděsy nebo umožní bezplatnou změnu směrování na OK lety mezi Prahou a Kyjevem,“ doplnil Šabík.

Přístavní město Oděsa, kde žije zhruba milión lidí, se rozkládá na pobřeží Černého moře nedaleko poloostrova Krym. Je považováno za oblíbený turistický cíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám