Hlavní obsah

Budějovický Budvar se stal pivovarem roku

Právo, ch
České Budějovice

Pivovarničtí akademici vyhlásili pivovarem loňského roku Budějovický Budvar. Výroční ceny za rok 2013 udělovala v minulém týdnu Česká a moravská pivovarnická akademie (ČMPA), jejímiž členy jsou výrazné osobnosti českého pivovarnictví.

Foto: Budějovický Budvar

Sládek Budějovického Budvaru Adam Brož (vlevo) při přebírání ceny v pražském Klášterním pivovaru Strahov

Článek

Prestižní ceny se rozdělují v 17 kategoriích a Budvaru patří prvenství mezi pivovary s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů, to znamená těch největších. Nominováno jich bylo ve zmíněné kategorii pro loňský rok pět – kromě Budějovického Budvaru ještě Svijany, Plzeňský Prazdroj, Radegast a Starobrno.

„Výroční cenu chápeme také jako ocenění práce všech lidí z Budějovického Budvaru, kteří loni přispěli k našim rekordním obchodním výsledkům a zároveň dbali o dlouhodobé udržování vysoké kvality budvarského piva,” řekl Právu tiskový mluvčí oceněného pivovaru Petr Samec a připomněl, že pivovar obhájil prvenství z předminulého roku.

V roce 2013 dosáhl objem vystaveného piva Budějovického Budvaru 1,424 miliónu hektolitrů, což je nejvíce v historii pivovaru, a meziročně se zvýšil o 6,2 procenta. Historicky rekordních výsledků dosáhl také export, do 65 zemí putovalo 763 000 hektolitrů piva. Tržby za pivo se meziročně zvýšily o 94 miliónů korun na 2,223 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám