Hlavní obsah

Roamingovým poplatkům by mělo odzvonit do konce roku 2015, chtějí europoslanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Europoslanci navrhují do konce příštího roku zrušit v Evropské unii roamingové poplatky. Podle agentury Reuters to vyplývá z materiálů výboru Evropského parlamentu.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Poslanci Evropského parlamentu jsou tak ještě o něco ráznější než Evropská komise. Její návrh z loňského roku počítá s úplným odbouráním poplatků za používání mobilních telefonů v zahraničí do léta 2016. [celá zpráva]

Komise již od loňského července snížila maximální cenu pro volání v rámci členských zemí Evropské unie na 24 centů, tedy zhruba 6,6 koruny za minutu. Cenové limity stanovila rovněž pro SMS zprávy a připojení k internetu.

Telekomunikační sektor plány na zrušení roamingových poplatků ostře kritizuje kvůli obavám z poklesu příjmů. Někteří odborníci varují, že mobilní operátoři by zrušení roamingových poplatků mohli kompenzovat všeobecným zdražováním svých služeb.

Reklama

Související témata:

Související články

Stahování dat v Evropě zlevnilo až o třetinu

Evropané včetně Čechů se mohou letos těšit na levnější volání a surfování po internetu při dovolených v jiných zemích Evropské unie. Díky nařízení Evropské...

Výběr článků

Načítám