Hlavní obsah

Šéf Daimleru si vloni přišel na 226 miliónů

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Dieter Zetsche, generální ředitel německé automobilky Daimler, si v loňském roce vydělal 8,247 miliónu eur, což v přepočtu dělá zhruba 226 miliónů korun. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na výroční zprávu firmy.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Šéf Daimleru Dieter Zetsche.

Článek

Zetsche si proti roku 2012 polepšil jen nepatrně, přesně o 1,2 procenta. A to přesto, že automobilka loni zaznamenala výrazný nárůst zisku. Za celý rok čistý zisk stoupl o 28 procent na rekordních 8,7 miliardy eur (téměř 240 miliard korun). Automobilka prodala i rekordní počet vozů, konkrétně 2,35 miliónu.

Zetscheho pevná mzda byla lehce nad dvěma milióny eur, dalších více než šest miliónů obdržel v rámci variabilního odměňování.

Ukazuje se tak, že vrcholní manažeři v automobilovém průmyslu mohou se svými výdělky směle konkurovat svým kolegům v bankovním sektoru.

Například v roce 2012 si vysoce postavení manažeři Deutsche Bank Anshuman Jain a Jürgen Fitschen přišli každý na 4,8 miliónu eur. V roce 2011 získal Jain na platu a odměnách 9,8 miliónu eur, Fitschen pak 4,2 miliónu eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám