Hlavní obsah

Česká společnost Socialbakers získala z USA půlmiliardovou investici

Novinky, jky
Praha

Česká společnost Socialbakers, zabývající se analýzami sociálních sítí, získala jednu z historicky největších investic v oboru v celkové výši 26 miliónů amerických dolarů, tedy asi 516 miliónů korun. Peníze do české společnosti načerpají americké investiční společností Index Ventures a Earlybird.

Foto: Socialbakers

Jeden ze zakladatelů české společnosti Socialbakers Lukáš Maixner

Článek

“Cílem Socialbakers je stát se světovým standardem v měření a vyhodnocování efektivity komunikace značek na sociálních sítích. Finanční prostředky, které jsme oznámenou investicí získali, nám umožní posílit náš vliv v klíčových teritoriích v čele s USA. Investici využijeme především na další vývoj našich analytických produktů, posílení klientského servisu a marketingových aktivit,” uvedl jeden ze zakladatelů společnosti Lukáš Maixner.

Portfolio původně plzeňské společnosti Socialbakers, která dnes sídlí v Praze, obsahuje více než 2000 klientů ze 100 světových zemí, včetně poloviny žebříčku Fortune 500, tedy největších amerických korporací. Mezi klienty firmy patří světové značky jako třeba Lufthansa, KLM, Lamborghini, Samsung či Disney.

"Socialbakers vykazují stabilně rostoucí tržby a předvádějí excelentní klientský servis. Jsme velmi rádi, že můžeme být součástí expanze společnosti a touto investicí podpořit jejích další růst,” doplnil Jason Jason Whitmire, spolumajitel investiční společnosti Earlybird.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám