Hlavní obsah

Polívkovu farmu koupil hercův přítel Seidl

Právo, Petr Kozelka
Olšany
Aktualizováno

Bývalá Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku má nového majitele. Stala se jím společnost, jejímž většinovým majitelem je přítel populárního herce a klauna Alexandr Seidl. Ten je zároveň i jedním z velkých věřitelů po bývalé farmě. Polívka mu také už dříve prodal pozemky v okolí. Farmu Seidl koupil za 11,5 miliónu korun, potvrdil insolvenční správce David Gregor. Nyní už probíhá převod na katastru nemovitostí.

Foto: Petr Horník, Právo

Bolek Polívka na farmě v Olšanech

Článek

Ochranné známky „Manéž Bolka Polívky“, stejně jako „Zlatá Královská, Bolkova jedenáctka, Bolkovica a V nejlepším přespat“ koupila společnost Wiky vlastněná Josefem Kouřilem. Ten se proslavil například tím, že ve své domovské obci v Bukovanech na Hodonínsku postavil za své kapli, aby místní nemuseli chodit do kostela do sousední obce.

„Výběrového řízení se zúčastnil proto, aby zabránil nákupu ochranných známek spekulanty, kteří by například mohli ohrozit další výrobu pořadu Manéž Bolka Polívky pod tímto názvem a má zájem jednat v nejbližších dnech s Bolkem Polívkou o jejich využití pro jeho aktivity. Jeho zájmem bylo rovněž pomoci Bolku Polívkovi, který je rovněž v regionu oblíben a udělal mnoho pro propagaci regionu a jehož jméno bylo v minulých měsících zejména ze strany bývalé insolvenční správkyně medializováno ve velmi negativním světle, což si za svůj přínos v oblasti kultury nezasloužil,“ vysvětlil iniciativu podnikatele vlastnícího velkoobchod s hračkami jeho advokát Zdeněk Joukl.

Farma už byla jednou na prodej – na podzim se dražila za 15 miliónů korun. Dražby se zúčastnili jen dva zájemci, přičemž byla prodána za vyvolávací cenu pražské společnosti, která za ni však nezaplatila. Seidl pak dražbu označil za zmanipulovanou.

Další komplikace v osudu farmy nastaly poté, kdy vyšlo najevo, že insolvenční správkyně Petra Hýsková neoznámila, že její společník nemá oprávnění vykonávat funkci správce. Schůze věřitelů v novém roce pak rozhodla, že farma bude prodána nejvyšší nabídce s tím, že farmu může koupit i některý z věřitelů, což se nakonec stalo.

„Bez něj je objekt bezcenný“

Je tak možné, že objekt pamatující největší Polívkovu slávu bude fungovat znovu s bývalým valašským králem, protože Seidl se už dříve nechal slyšet, že bez Polívky je farma bezcenná.

„Penzion jsem koupil, protože jsem zachraňoval kulturu. Chtěl bych Bolka Polívku znovu angažovat,“ řekl Právu Seidl, který právě odpočívá na dovolené v Thajsku. Podle Seidla bude potřeba do penzionu investovat až pět miliónů, aby byl náležitě provozuschopný. „Ta cena, za kterou jsem to koupil, byla ještě vysoká. Taky to nikdo jiný kromě mě nechtěl. Bude na tom ještě hodně práce, ta koupě pro mě není žádný byznys. Jestli to byl dobrý kup, se teprve uvidí,“ dodal Seidl.

Z 11,5 miliónu, které podnikatel za farmu zaplatil, bude přednostně uspokojena právě jeho pohledávka více jak 3,5 miliónu. Patří totiž mezi zajištěné věřitele, zbytek věřitelů se bude muset spokojit s poměrným rozdělením zbytku peněz.

Polívka a jeho družka Marcela Černá se do problémů s podnikáním dostali poté, co z evropských fondů získali peníze na vybudování wellness centra. Za přestavbu ale stavební společnosti nezaplatili celou částku. Firma je pak poslala do konkurzu, ve kterém vyšly najevo další pohledávky, jež dosáhly výše až 50 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám