Hlavní obsah

Matragi uniformy pro ČSA navrhovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Módní návrhářka Blanka Matragi uniformy pro letušky ČSA a další zaměstnance Českého Aeroholdingu navrhovat nebude. Firma s ní ukončila jednání o možné spolupráci. V příštím týdnu rozhodne, zda vůbec osloví další návrháře nebo bude uniformy šít ve stávající podobě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí aeroholdingu Michaela Lagronová řekla, že důvodem ukončení smlouvy je neshoda na znění smlouvy. Podle informací ČTK se zástupci aeroholdingu s Matragi neshodli v tom, zda je nutné podepisovat závaznou smlouvu. ČSA ji chtěly, Matragi ji prý odmítala. "Český Aeroholding se i v tomto případě, stejně jako vždy, chová a musí chovat s péčí řádného hospodáře a řídit se právními normami této země," uvedla Lagronová.

Matragi v reakci na rozhodnutí ČSA řekla, že jí práci komplikovala neefektivnost a pomalost rozhodování v Aeroholdingu."Podmínky jejich návrhu smlouvy nedovolují žádnému designérovi, aby projevil své umělecké vize, jelikož návrhy uniforem procházejí neustálým připomínkováním hned několika - a toto chci zdůraznit - neodborných subjektů," uvedla módní návrhářka. Vadilo jí, že by její návrhy mohl někdo další bez jejího vědomí měnit.

Aeroholding oznámil, že o návrzích stejnokrojů jedná už pouze s Matragi, počátkem týdne. Původně společnost oslovila 14 předních tuzemských módních tvůrců.

Nové uniformy budou zaměstnanci státních společností v leteckém průmyslu potřebovat v roce 2015, kdy končí životnost velké části stejnokrojů personálu ČSA. Jde o uniformy z poslední obměny v roce 2006.

Reklama

Výběr článků

Načítám