Hlavní obsah

Nova, Prima i Česká televize se spojily v otázce digitalizace

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Konkurenční televizní stanice, soukromé Nova a Prima i veřejnoprávní ČT, které spolu vedou programový boj o diváka, učinily v pondělí nebývalý společný krok. Spojil je totiž budoucí nutný přechod na pozemní digitální televizní vysílání a z toho vyplývající společná obava, aby přechodem na digitál televize nepřišly o některá svá práva.

Článek

Všechny tři televize považují digitalizaci za nejrozsáhlejší systémovou změnu v televizních dějinách. Šéfové Jiří Janeček (ČT), Petr Dvořák (Nova) a Martin Dvořák (Prima) proto prohlásili, že budou postupovat shodně, ustanovili k tomu pracovní skupinu a v pondělí vydali memorandum.

"Je společným zájmem provozovatelů celoplošného TV vysílání v České republice, aby proces proběhl rychle, efektivně a s nejnižšími možnými náklady pro diváky a vysílatele. Usilujeme o to, aby právní rámec digitálního vysílání vytvářela stabilní, jednoznačně formulovaná a transparentní pravidla," píše se v memorandu podepsaném všemi třemi řediteli.

Pravidla mají respektovat už dříve vydaná rozhodnutí a zaručit ochranu práv a oprávněných zájmů provozovatelů celoplošného vysílání.

V prohlášení se dále píše, že se televize shodly na vzájemné koordinaci postupu v oblasti technické normalizace a standardizace a při zaujímání stanovisek a zpracovávání připomínek v legislativní oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám