Hlavní obsah

Souboj bankovních absurdit vrcholí. Hlasujte ve finálovém kole

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devátý ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek vstoupil do únorového finálového kola. V něm mezi sebou změří síly pět poplatků, z nichž jeden se počátkem března stane poněkud kyselým vítězem. Novinky jsou generálním mediálním partnerem této ankety plné bankovních absurdit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Anketa by kromě zjištění postojů bankovních klientů měla do jisté míry vyvinout tlak na banky při změně jejich poplatkové politiky, což se v posledních letech také děje,“ uvedl Patrik Nacher, provozovatel pořádajícího serveru Bankovnipoplatky.com.

Letos bude podle Nachera souboj o to pikantnější, že se v seznamu objevuje poplatek, který je předmětem aktuálních soudních sporů. Konkrétně jde o poplatek za vedení úvěru.

A právě poplatek za vedení účtu k hypotečnímu, spotřebnímu úvěru nebo úvěru u stavebního spoření poslalo téměř pět tisíc hlasujících jako hlavního favorita do finálového kola. K tomuto značně propíranému poplatku se dále přidaly další čtyři – poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, poplatek za autorizační SMS, výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou a poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking.

O těchto pěti poplatcích mohou lidé hlasovat ve finálovém kole do konce letošního února. Na počátku března bude vyhlášen nejabsurdnější bankovní poplatek pro rok 2013.

„Hlasování bylo tentokrát celkem vyrovnané a například o páté, tedy postupové místo bojovaly hned čtyři poplatky. Zajímavé je, že letošní frekventované nominace – poplatek za dotaz úřední osoby či poplatek za vedení účtu zemřelého klienta, se do finále neprobojovaly,“ doplnil Nacher.

Pro připomenutí, v předešlém ročníku skončil jako první poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat.

Reklama

Výběr článků

Načítám