Hlavní obsah

Vítězem ankety Obchodník roku se stala IKEA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolutním vítězem 11. ročníku ocenění MasterCard Obchodník roku se stala společnost IKEA Česká republika. Lidé kvitovali hlavně skladbu sortimentu společnosti, firma vykazuje i vysokou míru loajality a důvěry zákazníků. Na druhém místě v kategorii Absolutní vítěz skončila dm drogerie markt, třetí místo brala drogerie Teta.

Foto: Bob Strong, Reuters

Absolutním vítězem ocenění se stala společnost IKEA.

Článek

Celkový vítěz i vítězové v jednotlivých sortimentních kategoriích vzešli z výsledků rozsáhlého reprezentativního výzkumu společnosti Incoma GfK na vzorku 1000 respondentů z celé České republiky.

Vedle hlavní kategorie byli na základě průzkumu vybráni i vítězové devíti oborových kategorií. Cenu MasterCard Obchodník s potravinami roku 2013 (hypermarkety, supermarkety, potraviny) letos vyhrál Kaufland, na druhém místě se umístil Globus a na třetím místě je Lidl.

Ocenění v kategorii Obchodník s oděvy 2013 (obuv, oblečení, sport) vyhrála společnost Sportisimo, na druhém místě se umístil Deichman a na třetím A3 Sport. Cenu Internetový obchodník roku 2013 obhájil portál Alza.cz, na druhém místě se umístil server Mall.cz a na třetím Aukro.cz.

Vítězem kategorie Obchodník s drogerií a parfumerií roku 2013 se stala společnost dm drogerie markt, druhé místo patří drogerii Teta a třetím oceněným se stal Rossmann. V kategorii Obchodník s elektrotechnikou roku 2013 bral prvenství Electro World, na druhém místě skončil Datart a třetí místo obhájil Okay.

Cenu Obchodník s knihami, CD a DVD roku 2013 obdržely Levné knihy, hned za ním získaly ocenění Knihy Dobrovský a Neoluxor. Vítězem v kategorii Obchodník pro dům a zahradu 2013 (potřeby pro dům, zahradu a chovatele) se stalo OBI, na druhém místě Baumax, na třetím místě Hornbach.

Cenu Obchodník roku pro domácnost 2013 (nábytek a vybavení domácností) získala IKEA. Na druhém místě je Asko Nábytek a třetí se umístil Jysk. Obchodníkem bez bariér 2013 se stalo Tesco.

Pokud jde o zvláštní ceny, tak v kategorii MasterCard Obchodník roku 2013 – GE Money Bank Cena veřejnosti zvítězil Lidl, na druhém místě se umístila IKEA a na třetím místě je drogerie dm markt.

Ocenění Obchodník roku GE Money Bank Věrnostní program 2013 patří mezi novinky letošního ročníku a získala ho drogerie Teta. Vítězem v kategorii Kreativita roku 2013 se stal Lidl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám