Hlavní obsah

Babiš na financích vyměnil dva náměstky

Praha
Aktualizováno

Novou náměstkyní ministra financí Andreje Babiše pro daně a cla se stala Simona Hornochová, novým náměstkem pro finance, audit a provoz pak Lukáš Wagenknecht. Informovalo o tom ministerstvo financí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Čtyřicetiletá Hornochová, která nahradila Ladislava Minčiče, dosud působila v poradenské společnosti Ernst & Young a je členkou prezidia Komory daňových poradců.

Pětatřicetiletý Wagenknecht, jenž vystřídal Miroslava Mateje, dosud působil v oblasti finančního řízení a auditu společností soukromého i veřejného sektoru. Několik let zastával post viceprezidenta Českého institutu interního auditu.

„Přivítali jsme, že nová vláda oceňuje odborné znalosti a zkušenosti z praxe našich členů a kromě již aktuálních diskusí v daňové problematice si vybrala za náměstkyni pro jednu z nejdůležitějších oblastí na ministerstvu financí právě naši členku, dokonce členku prezidia,“ uvedl prezident Komory daňových poradců ČR Martin Tuček.

Dalšími náměstky na ministerstvu jsou Radek Urban pro finanční trhy, Radoslav Bulíř pro hospodaření s majetkem státu, Jan Gregor pro veřejné rozpočty a Eva Anderová pro mezinárodní vztahy.

Dosavadní ředitel Finančního analytického útvaru (FAÚ) ministerstva financí Milan Cícer požádal ministra financí o převedení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových z rodinných důvodů k 9. únoru letošního roku. K 10. únoru na jeho místo nastoupí Libor Kazda, který donedávna působil jako vedoucí pobočky protikorupční policie v Plzni.

„Jsem rád, že pan Cícer zůstává ve struktuře resortu, kvůli kontinuitě fungování FAÚ. Pan Kazda je zkušený odborník v boji proti finanční kriminalitě a bude pokračovat v úkolech, které má tento útvar na starost,“ uvedl Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám