Hlavní obsah

Společnost miliardáře Komárka začne nabízet domácnostem plyn

Praha

Společnost Moravské naftové doly (MND) z impéria KKCG podnikatele Karla Komárka ohlásila vstup na trh obchodu s plynem pro domácnosti. Cíle nemá rozhodně malé. Podnik se chce stát jedním z největších hráčů. Firma tvrdí, že roční úspora typické domácnosti při přechodu klienta k MND může činit téměř 7000 korun ročně.

Článek

MND dosud nabízela plyn jen velkoodběratelům. Domácnosti, na které se chce nyní zaměřit, firma považuje za velkou příležitost. Z celkových 2,8 miliónu odběrných míst právě domácnosti představují 2,6 miliónu.

V loňském roce změnilo dodavatele plynu 24 600 zákazníků měsíčně. „V prvním roce chceme získat minimálně 20 tisíc zákazníků,“ uvedl šéf MND Prodej Ludvík Baleka. Zákazníci se podle něj nemusejí obávat nátlakového podomního prodeje ani nejasných smluvních formulací.

Slibují úspory

„Máme stoletou tradici těžby ropy a zemního plynu. Díky vlastní těžbě zemního plynu plně kontrolujeme jeho cenu, a tak můžeme svým klientům garantovat dlouhodobě výhodné ceny,“ uvedl člen představenstva Miroslav Jestřabík. Typická česká domácnost může podle jeho slov ušetřit ročně téměř 7000 korun.

Na internetových stránkách firma podrobněji informuje o cenových úsporách ve srovnání s jinými dodavateli. Například domácnost, která topí plynem v rodinném domě v Praze, při spotřebě 25 MWh proti tarifu Standard Pražské plynárenské údajně ušetří 2634 korun za rok.

Díky vlastní těžbě zemního plynu plně kontrolujeme jeho cenu, a tak můžeme svým klientům garantovat dlouhodobě výhodné ceny
Miroslav Jestřabík, člen představenstva Moravských naftových dolů

Pokud domácnost na plynu vaří, tak při spotřebě 1,5 MWh proti tarifu Standard Pražské plynárenské 2014 prý ušetří přes 1000 korun za rok. Při spotřebě 33 MWh firma odhaduje úsporu i proti tarifům Standard od RWE, Plyn FIX24 od společnosti ČEZ, Garance 2014 od Bohemia Energy či Standard od E.ON.

V plánu jediný tarif

Společnost chce nabízet jediný tarif pro všechny typy odběratelů. Smlouvy mají být na dobu neurčitou, vypověditelné bez jakýchkoli sankcí a poplatků.

V Česku má podle odhadů operátora OTE mezi obchodníky největší podíl RWE, a to 57 procent. Pražská plynárenská disponuje podílem 15 procent a ČEZ Prodej má 11 procent. Na Bohemia Energy připadá sedm procent a E.ON šest procent. Ostatní dodavatelé podle OTE obchodují s celkovým podílem zhruba čtyři procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám