Hlavní obsah

Polívkova farma znovu na prodej: Nejnižší cena je 11,5 miliónu

Právo, Petr Kozelka

Po týdnech přešlapování na místě se věci okolo bývalé farmy Bolka Polívky daly do překotného pohybu. Vlády nad bývalým panstvím valašského krále Polívky se totiž rázně ujal nový insolvenční správce David Gregor, který se na úterním jednání dohodl s věřiteli, že farmu v co nejkratší době zpeněží.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Bývalá Farma Bolka Polívky byla původně vydražena za 15 miliónů.

Článek

Objekt totiž potřebuje údržbu a věřitelé už nechtějí dál dávat do farmy peníze za energie, úklid či ostrahu. Farma bude prodána nejvyšší nabídce, nejnižší cena byla stanovena na 11,5 miliónu korun.

„Protože v majetkové podstatě nejsou žádné prostředky, z kterých by šly hradit energie, tak je nutné realizovat prodej co nejdříve. Usnesli jsme se, že přistoupíme k přímému prodeji nejvýhodnější nabídce. Případní zájemci o soubor movitých i nemovitých věcí včetně ochranných známek mohou podávat své nabídky k insolvenčnímu správci do 5. února, pokud se objeví kupec s dostatečnou nabídkou a bude vyhovovat podmínkám, tak neprodleně poté bude uzavřena kupní smlouva, to by bylo nejpozději do 12. února,“ prohlásil insolvenční správce David Gregor.

Dražba nepomohla

Správce už nechce opakovat prodej formou dražby, který realizovala jeho předchůdkyně Petra Hýsková. Dražba totiž skončila fiaskem, přihlásili se jen 2 zájemci a farma byla přiklepnuta jednomu z nich za vyvolávací cenu 15 miliónů korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Soudce Martin Hejda (vlevo) a insolvenční správce David Gregor při jednání věřitelů.

Vydražitel ale nezaplatil s výmluvou, že okolo farmy je spousta nejasností. Jeden z největších věřitelů, milionář Alexandr Seidl, pak dražbu označil za zmanipulovanou. [celá zpráva]

„Od další dražby jsme upustili hlavně kvůli rychlosti, taková akce by totiž šla zorganizovat nejdřív za dva měsíce, pak by se čekalo, jestli vydražitel zaplatí... Takto musí zájemce prokázat bonitu a peníze složit do notářské úschovy,“ vysvětlil Gregor s tím, že pokud by se ani nyní farmu nepodařilo prodat, byla by zřejmě nabídnuta znovu s nižší cenou, anebo by se přistoupilo k nechtěné dražbě.

Foto: Petr Horník, Právo

Bolek Polívka na farmě v Olšanech v lednu 2012

Polívka, který farmu vedl se svou družkou Marcelou Černou, se do problémů dostal poté, co se pustil do velké přestavby wellness centra, na které dostal evropské dotace. Stavební firmě ale zaplatil jen část nákladů a ta jej zato poslala do konkurzu, o pohledávky se pak přihlásili i další věřitelé.

Po podnikání populárního mima a klauna tak zůstaly dluhy ve výši přes 50 miliónů korun. „Pokud se nový majitel s panem Polívkou domluví na nějaké spolupráci nebo reklamě, tak je to možné, to zákon nijak nezakazuje,“ dal farmě naději na znovuvzkříšení správce Gregor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám