Hlavní obsah

Gang připravil stát na daních o čtvrt miliardy, podváděl s pohonnými hmotami

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Na benzínové čerpací stanici ve Čkyni na Prachaticku zasahovali ve středu celníci, zaměstnanci Finanční správy i Finančně analytického útvaru Ministerstva financí. Celkem zabavili majetek za 50 miliónů korun. Skupina připravila stát na daních z přidané hodnoty v rámci jedné sítě benzínek v České republice asi o 250 miliónů korun.

Foto: Celní správa

Ilustrační foto

Článek

„Mezi zabavenými věcmi jsou například luxusní vozy, nákladní automobily, finanční prostředky nebo také 150 tisíc litrů pohonných hmot,“ uvedla k zásahu ve Čkyni Jitka Ježková z generálního finančního ředitelství Finanční správy s tím, že pokud dlužníci daně zaplatí, měly by jim být věci vráceny.

Skupina prý působila především v severních, východních a jižních Čechách. Ježková dále podotkla, že se jedná o nový typ úniků na dani z pohonných hmot.

„Nová strategie spočívá v tom, že skupina už jen nedováží pohonné hmoty prostřednictvím nastrčených firem, ale od počátku se do ní zapojují i legitimní firmy, které nezdaněné zboží prodávají prostřednictvím vlastních čerpacích stanic,“ doplnila Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám