Hlavní obsah

Za třetinový balík akcií ČSA zaplatí Korean Air 53 miliónů korun

– Praha
Právo, svj

Jihokorejská společnost Korean Air, která má v Českých aeroliniích (ČSA) 44procentní podíl, zaplatí v rámci uplatnění opce na nákup dalších 34 procent akcií této letecké společnosti zhruba 53 miliónů korun. Těchto 34 procent akcií pak Korean Air následně prodá českému dopravci Travel Service za cenu, na které se dohodnou. V České televizi to v neděli uvedl generální ředitel Českého aeroholdingu Miroslav Dvořák.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celou transakci musí ještě schválit příslušné antimonopolní úřady nebo ji musí notifikovat Evropská komise. Podle Dvořáka určí konkrétní postup závěry probíhající analýzy, spíše to ale podle něj vypadá na oslovení Evropské komise.

„Celá transakce bude uzavřena nejdříve ve druhé polovině příštího roku,“ uvedl Dvořák. Korean Air bude mít v Českých aeroliniích nadále 44procentní podíl, Travel Service se stane druhým největším akcionářem s podílem 34 procent. Český aeroholding pak bude mít 19,74 procenta a Česká pojišťovna 2,26 procenta akcií ČSA.

Podle Dvořáka by národní dopravce i díky spojení s novými investory a souvisejícím úsporám již neměl být příští rok v provozní ztrátě.

Za 44procentní balík akcií ČSA letos zaplatil Korean Air Českému aeroholdingu 2,64 miliónu eur (zhruba 68,3 miliónu korun). [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na řadu letů ČSA už se lze odbavit mobilem

České aerolinie (ČSA) nabízejí nyní v létě ve spolupráci se svými partnery pravidelné lety z Prahy do 87 měst. Ve 23 z těchto destinací se už budou moci...

Výběr článků

Načítám