Hlavní obsah

Zetor bude přijímat zaměstnance, na trh vrací oblíbený major

Právo, mh
Brno

V době, kdy je o práci nouze, přišel brněnský výrobce traktorů na konci roku s dobrou zprávou. Příští rok bude Zetor tractors přijímat desítky nových zaměstnanců různých oborů. Budou mezi nimi agenturní pracovníci i manažeři. Nábor přineslo rozšíření výroby modelových řad ze tří na šest v následujících pěti letech.

Foto: Zetor

Zetor Forterra HSX

Článek

Traktory Zetor se v současné době vyrábějí ve výkonových kategoriích od 70 do 140 koňských sil. Do pěti let by se měla tato nabídka rozšířit o silnější, ale také o slabší modely. Jejich řada bude obsahovat stroje od 50 do 200 koňských sil. Značka se chce zařadit mezi výrobce traktorů s vyšším technickým standardem.

Zetor aktuálně hledá například manažera prodeje, mistra výroby nebo vedoucího výroby. Příští rok bude nabírat řádově desítky nových zaměstnanců, včetně agenturních pracovníků.

Zetoru vzrostl v prvním pololetí meziročně zisk před zdaněním o 47 procent na 200 miliónů korun. Tržby se zvýšily o čtyři procenta na 2,2 miliardy korun. Zásadním počinem Zetoru v letošním roce bylo obnovení kdysi velmi populární řady traktorů Major, které se vyráběly do roku 2006. Firma také chystá nové modely.

Zájem je o ně nejen mezi domácími zemědělci, ale i farmáři v tradičních exportních zemích Zetoru, jako je Slovensko, Polsko, a v dalších lokalitách. Firma letos podle dřívějších informací očekává zisk kolem 300 miliónů korun a také mírný nárůst tržeb, které loni činily 4,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám