Hlavní obsah

Ruzyňské letiště zrušilo kvůli počasí pět letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli špatnému počasí, které panuje v severních částech Evropy, zrušilo v pátek dopoledne pražské Letiště Václava Havla pět odpoledních spojů s Británií a Ruskem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí pražského letiště Michal Řehořek upřesnil, že nepřiletí letadla z Londýna a Moskvy a neodletí letadla do Londýna, Moskvy a Glasgow.

Na Británii, Skandinávii a severní Německo ve čtvrtek udeřila mohutná bouře Xaver, kterou provází vichr o síle orkánu a která si vyžádala už čtyři oběti. Nejvíce byly zasaženy britské ostrovy.

Na celém severu Evropy byla zrušena řada železničních, leteckých a lodních spojů. V pobřežních oblastech se staví protipovodňové bariéry kvůli obavám ze záplav vysokými mořskými vlnami.

Do České republiky přinesla bouře Xaver v noci na dnešek silný vítr a sněžení, které zkomplikovaly zejména v severní části země silniční i železniční dopravu a omezily dodávky elektřiny. V Královéhradeckém kraji a na Semilsku vyhlásil ČEZ kalamitní stav. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám