Hlavní obsah

Ikea ve Španělsku otvírala obchod, kvůli záplavě žadatelů o práci zkolaboval server

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Doslova záplavu odpovědí obdržel švédský řetězec s nábytkem Ikea na svůj inzerát, ve kterém hledá zaměstnance pro nový obchod u španělské Valencie. Na nabídku čtyř stovek pracovních míst firma za dva dny obdržela žádosti od 20 000 zájemců, což hned v pondělí způsobilo kolaps jejích serverů.

Foto: Bob Strong, Reuters

Za dva dny se společnosti IKEA přihlásilo 20 000 zájemců o práci

Článek

Ikea proto musela instalovat záložní server, který však rovněž zkolaboval. Švédská společnost proto zavřela stránky pro nové žadatele, dokud nenajde jiné řešení, sdělil mluvčí Rodrigo Sánchez.

Sánchez uvedl, že zatím nejvíce odpovědí na inzerát o místo ve Španělsku firma obdržela při otevření obchodu ve městě Jerez v Andalusii, a to 50 000. Tyto odpovědi však přišly v období jednoho měsíce.

Španělská ekonomika od kolapsu realitního sektoru v roce 2008 klesla o zhruba 7,5 procenta. Ve třetím čtvrtletí se sice ekonomika dostala z více než dvouleté recese, nezaměstnanost v zemi je však vysoká. Bez práce je téměř šest miliónů lidí a téměř třetina všech nezaměstnaných v eurozóně je ze Španělska.

Podle vlády sice počet registrovaných nezaměstnaných v listopadu vykazoval mírné zlepšení, nová pracovní místa by však měla začít vznikat až v příštím roce, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám