Hlavní obsah

Tradiční české startky končí

– Kutná Hora • Aktualizováno

Tabáková firma Philip Morris přestane vyrábět cigarety pod značkami Petra a Start. Z tradičních českých značek zůstanou v nezměněné podobě jen cigarety Sparta.

Foto: David Ryneš, Novinky

Cigarety Start s tímto obalem zmizí z trhu.

Článek

Petry nahradí značka L, startky značka Start by Chesterfield. Důvodem je to, že prodeje cigaret v České republice se snižují, poptávka přitom padá nejvíc právě u českých značek.

„Výrobky Petra s konečnou prodejní cenou 77 Kč se mění na L Před nějakým časem jsme vylepšili značku Petra ve středním cenovém segmentu na L, co do tabákové směsi a konstrukce cigarety. Nyní již v podstatě jen měníme obal,” uvedl ředitel vnějších vztahů společnosti Philip Morris Martin Hlaváček.

Na trhu zůstane značka Petra Klasik. To je ale podle výrobce „zcela nový typ cigaret, který má více odpovídat preferencím zákazníků a zároveň může být cenově dostupnější“. Petry bez přívlastku splynou na pultech trafik se značkou L už během prosince. Na trhu byly přes 30 let.

Značka Start zmizí úplně

Kromě značky Petra se změny dotknou i startek. Ty jsou na českém trhu už padesát let. Podle Hlaváčka budou cigarety stále stejné, jen se změní obal.

„Nejpopulárnější krátká varianta Start bude nadále na trhu se stejnou, nezměněnou, kvalitní směsí. Pouze obal se změní. Spojení s naší globální značkou Chesterfield nám umožní lépe obchodně podporovat krátké Start na našem trhu. Start king size se pak posunou do značky Chesterfield king size,” uvedl Hlaváček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám