Hlavní obsah

Rusnok a Fico chtějí oživit značku Made in Czechoslovakia

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Podle slovenského premiéra Roberta Fica si v některých regionech světa nevšimli rozdělení Československa, proto by bylo dobré oživit značku Made in Czechoslovakia. „S premiérem Jiřím Rusnokem jsme se bavili o prosazování značky Made in Czechoslovakia,“ prohlásil Fico poté, co se vrátil ze čtvrteční návštěvy Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Náboje do startovací pistole československé výroby. Ilustrační foto

Článek

V řadě míst světa podle něj nerozumějí značkám Czech Made a Made in Slovakia. „Jsou země, kde bychom se společně s Českou republikou rádi profilovali se známou značkou z minulosti a společně nabízeli produkci našich firem,“ uvedl Fico.

Slovenský premiér nabídl svému českému kolegovi společnou prezentaci tohoto projektu. „Chystáme důležitou návštěvu do jedné z těchto zemí na začátku roku 2014. Pan premiér mi řekl, že pokud bude v té době ještě ve funkci, velmi rád by takovou cestu absolvoval, protože máme těmto zemím co nabídnout,“ dodal.

Fico připomněl, že v řadě zemí navíc významní představitelé mluví česky nebo slovensky, protože před rokem 1989 studovali v bývalém Československu. „Toho chceme maximálně využít,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám