Hlavní obsah

Nejtiššími stroji létá do Prahy Aeroflot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejtišším dopravcem na pražském ruzyňském letišti byly pro letošní rok v kategorii proudových letadel vyhlášeny ruské aerolinie Aeroflot. V kategorii vrtulových letadel zvítězily České aerolinie. Výsledky sedmého ročníku soutěže o nejtiššího dopravce ve čtvrtek v tiskové zprávě oznámilo Letiště Praha.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Měření hluku, na základě kterých byly jednotlivé aerolinie hodnoceny, se uskutečnila v době největšího vytížení letiště - v období od poloviny května do října. Podobně jako v loňském roce se do hodnocení započítávaly naměřené údaje nejen na hlavní, ale i vedlejší vzletové dráze. Ta byla letos vzhledem k opravám hlavní ranveje používána daleko častěji, než je obvyklé, doplnilo letiště.

"Jsem ráda, že letecké společnosti byly díky této soutěži už sedmým rokem motivovány k používání nových tišších letadel. Oceňujeme ty dopravce, kteří respektují hygienické limity a zároveň se snaží také svým provozem být ohleduplní k občanům, kteří v okolí letiště žijí," uvedla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6, která se spolu s letištěm na pořádání soutěže podílí.

Vloni byla nejtišším dopravcem na pražském letišti vyhlášena charterová dceřiná společnost Českých aerolinií Holidays Czech Airlines a v kategorii vrtulových strojů vyhrály Austrian Airlines.

České aerolinie jsou spolu s pražským letištěm součástí Českého Aeroholdingu, který letecké společnosti s majetkovou účastí státu sdružuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám