Hlavní obsah

Americké akcie vystoupaly na nové rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Akcie ve Spojených státech zahájily pondělní obchodování růstem na nová rekordní maxima. Dow Jonesův index poprvé v historii překonal hranici 16 000 bodů, širší index Standard & Poor's 500 překročil 1800 bodů, uvedla agentura AP.

Článek

Akciové trhy v USA letos těží z hospodářského oživení, růstu firemních zisků a opatření americké centrální banky (Fed) na podporu ekonomiky. Právě politika Fedu je v poslední době v centru pozornosti investorů, které zajímá, kdy začne banka stimulační opatření omezovat.

„Máme tu další týden, ve kterém se trhy soustředí na Fed,“ sdělil agentuře Reuters analytik Peter Cardillo ze společnosti Rockwell Global Capital. Upozornil zejména na středeční zveřejnění zápisu z posledního zasedání Fedu, podle kterého se centrální banka rozhodla neomezit nákup aktiv v rámci kvantitativního uvolňování.

Nejvýraznější nárůst v rámci Dow Jonesova indexu zaznamenal výrobce letadel Boeing, který na mezinárodním aerosalonu v Dubaji získal zakázky na novou verzi letounu 777 v hodnotě 100 miliard dolarů (zhruba dva bilióny korun). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám