Hlavní obsah

Za Polívkovu farmu firma stále nezaplatila

Olšany (Vyškovsko)/Praha

Bývalou farmu Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku vydražila za 15 miliónů korun akciová společnost Alkony-CZ, napsal Vyškovský deník. Na pražské adrese sídla firmy ale není ani její vizitka. Za farmu však společnost dosud nezaplatila, potvrdila zástupkyně Dražební společnosti Morava Marcela Koutná a uvedla, že na to má čas do 6. prosince.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Bývalá Farma Bolka Polívky změnila za 15 miliónů svého majitele.

Článek

Alkony-CZ je společnost, která se zabývá realitami a její předseda představenstva Jan Stratílek figuruje podle obchodního rejstříku v řadě dalších firem. Nicméně téměř žádná z nich nemá webové stránky, u výjimek nejsou k dispozici kontakty. Loni společnost vykázala tržby 12 miliónů korun, za předloňský rok však podle výkazu ve Sbírce listin neprovozovala žádnou činnost, vznikla v roce 2005. V domě, v němž má zapsané sídlo, je mimo jiné zapsaných dalších 197 firem.

Vydražitel Polívkovy farmy si zatím důsledně střeží svoji anonymitu, na dražbě ho zastupoval právník, který bezprostředně po skončení dražby odjel.

Co se tedy bude s farmou dít, není stále jasné, a připravují se na to i věřitelé.

"S věřitelským výborem se sejdeme 29. listopadu a bude řešit, co budeme dělat, ať se situace vyvine jakkoliv," řekla insolvenční správkyně Petra Hýsková, která zatím zůstává správcem farmy.

Restaurace i hotel už jsou nyní mimo provoz. "Čekáme na zprávu dražební společnosti a necháváme objekt střežit bezpečnostní službou," sdělila Hýsková.

Správkyně také minulý týden podala kvůli ochraně věřitelů návrh na osobní bankrot herce Bolka Polívky, nyní soud čeká na jeho vyjádření. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám