Hlavní obsah

Madrid zavalily hory smetí. Popeláři stávkují

Madrid

Hlavní město Madrid čelí už týden záplavě odpadků. Důvodem je stávka tamních zaměstnanců technických služeb, kteří se bouří proti úsporným opatřením. Ta podle předpokladů mají pětinu z nich propustit a zbylým snížit platy až o 40 procent, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odpadky v ulicích MadriduVideo: Reuters

 
Článek

Kvůli časově neomezené stávce 6000 popelářů, pracovníků úklidových služeb i zahradníků se madridské chodníky a parky plní smetím, zbytky jídel i zvířecími výkaly.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Do stávky se zapojilo až 6000 zaměstnanců technických služeb

„Bolí nás, že to musíme dělat,“ uvedl dvaadvacetiletý Eduardo Benitez, který spolu se stovkami svých kolegů protestoval v pondělí večer v ulicích Madridu. „Nechceme, aby nám platili víc, nechceme více práv, žádáme jen o náš chléb,“ dodal. Pracovníci technických služeb ve více než třímiliónovém Madridu vydělávají měsíčně 1000 až 1200 eur (27 000 až 32 000 korun).

Foto: Paul White, ČTK/AP

Hromadící se odpadky ve španělské metropoli Madridu

Ve španělské metropoli se v posledních letech konají protesty téměř každý den. Proti úsporám, ke kterým přistoupila vláda, již protestovali například studenti, zdravotníci i zaměstnanci veřejného sektoru.

Foto: Juan Medina, Reuters

Nevábně vyhlížející pohled na odpadky kolem kontejnerů

Španělská ekonomika se v uplynulých dvou letech neustále nacházela v recesi, ze které se dostala až nyní ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Nezaměstnanost v zemi se pohybuje nad 26 procenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám