Hlavní obsah

Slovenští taxikáři zuří, poslanci mění zákony a oni zbytečně investovali

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Po schválení zákona, který přikazoval slovenským taxikářům nepoužívat vozy starší pěti let, museli někteří investovat do nákupu nových automobilů. Poslanci však zákon opět novelizovali a vrátili věkovou hranici automobilů na původních osm let. Kvůli tomu se v řadách taxikářů zvedla vlna nevole.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Je to Kocourkov. Prodal jsem pětiletý vůz a koupil nový, abych vzápětí zjistil, že jsem starý mohl používat ještě tři roky,“ zuří bratislavský taxikář Karol. Podle původního zákona taxikářům hrozilo, že pokud budou jezdit ve vozech starších pěti let, nebudou jim obnoveny koncese.

Taxikáři si podle zákona musí obnovit koncesi nejpozději do 3. prosince. „Věděl jsem, že už mám jen měsíc, tak jsem narychlo koupil nový vůz. Kdybych tušil, že mám ještě čas, určitě bych sehnal vůz za lepší cenu,“ rozčiluje se Ondrej, který má své stanoviště na bratislavském sídlišti Dúbravka.

Slovenští poslanci před několika týdny podobně naštvali majitele psů, koček a fretek. Schválili zákon, který přikazoval jejich čipování. Když tisíce majitelů domácích mazlíčků investovali do čipování, vyšlo najevo, že je to nepovinné. Čipování zvířat je nutné pouze při cestě do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám