Hlavní obsah

Telefónice se za tři čtvrtletí propadl zisk o čtvrtinu

Praha
Aktualizováno

Telefónice Czech Republic poklesl od ledna do září čistý zisk o čtvrtinu na 3,7 miliardy korun. Snížily se i konsolidované provozní zisky, konkrétně o 5,8 procenta na 35,6 miliardy korun.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počet mobilních zákazníků Telefóniky se meziročně zvýšil o jedno procento na 5,07 miliónu. Provozní výnosy mobilního segmentu klesly o desetinu na 16,6 miliardy korun. Pokles souvisí se snižováním mezioperátorských poplatků i zavedením nových paušálních tarifů.

Foto: ČTK

Telefónica Czech Republic

Celkový počet pevných linek se snížil o sedm procent na 1,4 miliónu. Počet internetových přípojek xDSL naopak vzrostl o dvě procenta na 919 000 přípojek. Výnosy z pevných linek klesly o čtyři procenta na 15,2 miliardy korun.

Na Slovensku firma zvýšila výnosy o devět procent na 155 miliónů eur. Počet mobilních zákazníků stoupl o 14 procent na 1,47 miliónu. Celkové investice klesly o 13 procent na 3,45 miliardy korun.

Majoritních 69 procent v českém operátorovi drží španělská skupina Telefónica, která 65,9 procenta prodala finanční skupině PPF za 63,6 miliardy korun.

[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám