Hlavní obsah

Martin Roman se prý chystá odejít z čela dozorčí rady ČEZ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý generální ředitel ČEZ Martin Roman by měl v pátek odejít z čela dozorčí rady energetické společnosti. Nástupcem Romana v čele kontrolního orgánu má být ekonom Michal Mejstřík. Roman v řídících orgánech energetické společnosti, ve které má stát většinový podíl, působil téměř deset let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Roman

Článek

Informace přinesl server týdeníku Ekonom s odvoláním na informované zdroje. Žádná ze stran informaci zatím oficiálně nekomentovala. „Takové fámy jsou před každým jednáním dozorčí rady. Nikdy jsem je nekomentoval a nebudu to dělat ani tentokrát,“ cituje server Romana.

Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž pouze potvrdil, že se v pátek koná řádné zasedání dozorčí rady společnosti. „Na programu je pouze kooptace na volné místo v radě, jiné změny ve složení na programu nejsou,“ uvedl. Podle Ekonomu ale podobně „citlivé“ body obvykle bývají na program zařazeny až na poslední chvíli.

Roman ve funkci generálního ředitele a předsedy představenstva ČEZ působil od roku 2004 do září 2011, kdy ho nahradil tehdejší výkonný ředitel Daniel Beneš. Roman se stal poté šéfem dozorčí rady.

ČEZ je největší tuzemská energetická firma. Loni hospodařila s čistým ziskem 40,2 miliardy korun, letos očekává jeho snížení na 37,5 miliardy korun. Majoritním vlastníkem je stát, který ve společnosti drží zhruba 70 procent akcií.

Reklama

Výběr článků

Načítám