Hlavní obsah

Firmy s námitkou proti stavební uzávěře na trase D3 u soudu neuspěly

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

V případě jedné z překážek blokujících výstavbu úseku dálnice D3 poblíž obce Hůry na Českobudějovicku padlo zásadní soudní rozhodnutí. Krajský soud v Českých Budějovicích zamítl námitku na stavební uzávěru, kterou podaly společnosti HVN Logistics a Altsame. Právo o tom v úterý vpodvečer informoval krajský radní Antonín Krák (ČSSD). Stavební uzávěru vyhlásil Jihočeský kraj.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Dálnice D3 mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí

Článek

„Pozemky, které zmíněným firmám patří, zasahují do stometrového ochranného území určeného pro trasu dálnice, jejich majitelé i přesto vedli soudní řízení proti Jihočeskému kraji. Těší nás, že soud potvrdil naše stanovisko. Daří se nám tak postupně odbourávat překážky, které komplikují dokončení této klíčové komunikace,“ glosoval rozhodnutí soudu Krák.

Je přesvědčený, že blízko řešení jsou i další úseky, na nichž se vyskytly nejasnosti a spory s vlastníky pozemků. Konkrétně měl na mysli úsek u Tábora.

„S majiteli motocentra tam jednáme o sporném sjezdu z dálnice a zdá se, že dospějeme ke shodě v podobě alternativní komunikace. K výsledku směřujeme také v případě vysílače telefonního operátora, který v současnosti stojí přímo v budoucím tělese dálnice,“ zdůraznil radní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám