Hlavní obsah

Ostravské koksovny koupí Metalimex za 95 miliónů

– Ostrava • Aktualizováno

Ostravské OKK koksovny, které patří těžařské firmě NWR, koupí za 95 miliónů eur (zhruba 2,44 miliardy korun) skupina Metalimex. NWR, která prodej oznámila, uvedla, že takto reaguje na měnící se tržní podmínky.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Ostravsko-karvinské koksovny OKK

Článek

„Členové představenstva NWR jsou přesvědčeni, že prodej OKK je významným krokem na cestě k efektivnější, štíhlejší a flexibilnější těžební činnosti,” uvedl předseda představenstva NWR Gareth Penny. NWR hodlá čistý výtěžek reinvestovat do své základní činnosti do 12 měsíců od realizace.

OKK tvoří v rámci skupiny NWR samostatný segment, má nezávislé vedení a zaměstnance. V současné době provozuje jediné zařízení v Ostravě - Koksovnu Svoboda - se čtyřmi koksárenskými bateriemi.

Metalimex a její mateřská společnost MTX CZ jsou česká společnost obchodující s hliníkovými plechy, mědí, ocelí, železnou rudou, uhlím a dalšími komoditami ve střední Evropě.

Společnost NWR, která sídlí v Amsterodamu, patří téměř ze dvou třetin skupině BXR, v níž má zhruba poloviční podíl podnikatel Zdeněk Bakala. NWR je kotována na burze v Londýně, Praze a Varšavě. NWR na sebe upoutala pozornost, protože se chystá uzavřít Důl Paskov na Frýdecko-Místecku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám