Hlavní obsah

Ahold jedná o prodeji obchodů na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nizozemská maloobchodní společnost Ahold zvažuje prodej svých obchodů a čerpacích stanic na Slovensku. O prodeji 20 obchodů Hypernova, čtyř prodejen Albert a šesti čerpacích stanic jedná s investiční skupinou J&T.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informuje o tom na svých internetových stránkách sme.sk s odvoláním na dva nezávislé zdroje.

„O dalších akvizicích v oblasti maloobchodu uvažujeme,“ řekla sme.sk mluvčí J Nikol Kubaská. Dodala však, že firma komentuje jen dokončené akvizice. Ahold se ke zprávě nevyjádřil.

Podle analytiků je odchod Aholdu možný. „Již několik let zde neinvestují a nerozšiřují provoz, což naznačuje, že již se Slovenskem nepočítají,“ řekl analytik obchodu Ľubomír Drahovský.

Ahold již jednou odchod ze Slovenska zvažoval, a to v roce 2007, kdy prodal obchody v Polsku. Nakonec se však rozhodl na Slovensku zůstat. Podle odhadu agentury pro průzkum trhu Terno loňské tržby Aholdu na Slovensku klesly na 166 miliónů eur (zhruba 4,3 miliardy korun) z předloňských 220 miliónů eur.

V České republice Ahold provozuje více než 280 supermarketů a hypermarketů Albert. Podle odhadu společnosti Incoma GfK byl český Ahold s podílem 9,7 procenta loni jedničkou na tuzemském trhu rychloobrátkového zboží. Provozní zisk české pobočky Aholdu v loňském roce stoupl o 37 procent na 537 miliónů korun, což bylo maximum od vstupu firmy na český trh v roce 1990.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám