Hlavní obsah

Prahu postihl další výpadek proudu, elektřina zasáhla technika

Praha
Aktualizováno

Ve středu dopoledne došlo k výpadku trafostanice Chodov, trafostanice jih a trafostanice Měcholupy. Jihovýchod Prahy je bez dodávek elektrické energie, probíhá přepojování sítě. Právu to sdělil starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík. Jeden technik se zranil.

Článek

Jak pro Novinky uvedl mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec, jednalo se o problémy na trafostanici na Chodově. Nyní se zjišťuje, zda šlo o technickou závadu nebo o selhání lidského faktoru.

„Postiženy byly oblasti Prahy 4, Prahy 10 a část Prahy 2,” informoval Holubec s tím, že dodávky elektrické energie byly obnoveny během několika minut, nejdéle se jednalo o zhruba tři čtvrtě hodiny. Rozvodna zásobuje třetinu Prahy, polovina je vypnutá, druhá část je pod napětím.

Dodávky byly podle Holubce plně obnoveny v 10.45 hodin.

Popálený technik skončil v nemocnici

Proudem byl zasažen jeden technik, který pracoval pro externí firmu.

„Jednadvacetiletého pacienta jsme převezli na popáleninové centrum do vinohradské nemocnice. Měl popáleniny na 35 procentech těla a byl ve vážném stavu,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Jedná se v srpnu už o druhý vážný výpadek dodávek elektrické energie na území Prahy. Minulé úterý postihl celoplošný výpadek Vinohrady a část Prahy 4 a 10. Trval zhruba patnáct minut a zasáhl také MHD včetně metra. [celá zpráva]

V polovině června pak požár transformátoru způsobil ve značné části metropole black-out, který trval až 1,5 hodiny.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám