Hlavní obsah

Víkendové bourání mostů zcela uzavře část dálnice D1

Psáře

Bourání dvou mostů, konkrétně u Psářů a Šternova na Benešovsku, uzavře nejstarší tuzemskou dálnici D1 od sobotních 20.00 do nedělních 10.00 v úseku mezi 41. a 49. kilometrem. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne úplná uzavírka pro nákladní dopravu nad 12 tun o hodinu dříve.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Plánovaná uzavírka na D1 v souvislosti s bouráním dvou mostů

Článek

Bourání mostů budou podle ŘSD předcházet přípravné práce, při nichž bude doprava omezena částečně v úseku od 41. do 49. kilometru. Při omezení bude od 15. srpna do 17. srpna zcela uzavřen levý jízdní pruh ve směru na Prahu a dálnice bude fungovat v režimu dva pruhy ve směru na Brno a jeden na Prahu.

Dílčí omezení v dopravě bude pokračovat i po dokončení bourání mostů. Od 18. srpna do 21. srpna bude provoz veden dvěma pruhy ve směru na Prahu a jedním pruhem na Brno.

Auta do hmotnosti 12 tun včetně autobusů budou při úplné uzavírce D1 objíždět ve směru na Brno přes exit 41 Šternov po silnici druhé třídy 111 na Divišov a dále po silnici 113 na Vlašim. Od Vlašimi povede objízdná trasa po silnici 125 k exitu 49 Psáře.

Ve směru na Prahu budou auta sjíždět exitem 49 Psáře, odkud se vydají silnicí druhé třídy 124 směrem na Zbizuby a dále po této silnici na Uhlířské Janovice. Odtud vede objízdná trasa po silnici 335 do města Sázava a dále po silnici 110 na exit 34 Ostředek.

Auta s hmotností nad 12 tun budou mít objízdnou trasu delší. Ve směru na Brno budou sjíždět exitem 21 u Mirošovic a pojedou po silnici I/3 do Tábora, dále po silnici I/19 na Pelhřimov. Odtud pak těžké kamióny pojedou k exitu 90 u Humpolce po silnici I/34. Ve směru na Prahu vede objížďka po stejné trase v opačném směru.

Reklama

Související články

Demolice mostů uzavřela dálnici D1

V pátek večer začala na dálnici D1 na Vysočině demolice šesti mostů. V 20:00 se kvůli tomu uzavřel až do sobotních 10:00 úsek mezi exitem Lhotka a Velká Bíteš,...

Výběr článků

Načítám