Hlavní obsah

Škodovka odtajnila podobu expresů pro německé dráhy

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Červená a bílá. To jsou barvy expresů, které dodá plzeňská Škoda Transportation německým drahám. Podobu vlaků odtajnila v pondělí po oficiálním podpisu smlouvy s Deutsche Bahn.

Foto: Vizualizace: Škoda Transportation

Tak budou vypadat škodovácké expresy, které budou brázdit trať Norimberk–Mnichov.

Článek

Plzeňské strojírny dodají německému partnerovi šest moderních vlakových souprav za 2,6 miliardy korun. Vozidla budou jezdit v Bavorsku na trati Norimberk–Ingolstadt–Mnichov od prosince 2016. „Dnešním dnem došlo k potvrzení, že se naše společnost Škoda Transportation může řadit po bok největších světových výrobců kolejových vozidel,“ uvedl v pondělí Tomáš Krsek, předseda představenstva Škoda Transportation.

„Uzavření této smlouvy jen potvrzuje vysokou kvalitu a konkurenceschopnost našich kolejových vozidel. Do Německa budeme dodávat technicky špičkově vybavený moderní vlak. Díky referenci od gigantu Deutsche Bahn se nám otevírají dveře do celého světa,“ dodal Krsek.

Foto: Škoda Transportation

Nový expres Škody Transportation

Rüdiger Grube, generální ředitel Deutsche Bahn, sdělil: „Tím, že Škoda Transportation vyhrála tento kontrakt, se na našem trhu zvýšila konkurence. Ale je nutné říct, že se Škoda Transportation může opřít o dlouhou tradici výroby vlaků, a proto nepochybujeme, že splní naše očekávání.“

Škodovka dodá do Německa šest šestivozových dvoupatrových souprav typu Push-Pull. Každá se skládá z jednoho řídicího vozu, pěti vložených vozů a z lokomotivy řady Emil Zátopek. Expresy, které nabídnou přes 700 míst k sezení, budou jezdit rychlostí až 189 kilometrů za hodinu. Ve vlacích se mimo jiné počítá s klimatizací nebo s venkovním i vnitřním kamerovým systémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám