Hlavní obsah

Unipetrol v pololetí snížil ztrátu na 576,4 miliónu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Petrochemický holding Unipetrol v pololetí snížil ztrátu na 576,4 miliónu korun, když ve stejném období loňského roku činila 962,2 miliónu. V prvním čtvrtletí vykázal holding ztrátu 148 miliónů.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Chemický závod v Záluží u Mostu.

Článek

Tržby firmy se v pololetí meziročně snížily o šest procent na 49,5 miliardy korun, a to kvůli nižším prodejním objemům rafinérských a petrochemických produktů a nižší ceně ropy.

Mezi důvody nynějších hospodářských výsledků firma uvádí horší rafinérské marže, vliv ekonomické recese, špatné podmínky na rafinérském trhu včetně šedé zóny s palivy v České republice, vyšší příspěvky na obnovitelné zdroje energie a negativní vliv emisních povolenek CO2.

Akciová společnost Unipetrol ovládá firmy, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Tuzemská skupina se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám