Hlavní obsah

Inspekce zavřela zdevastovaný sklad s cukrem

Kladno
Aktualizováno

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila ve Zvoleněvsi na Kladensku sklad cukru, který byl určen pro výrobu nealkoholických a alkoholických nápojů. Na zemi byly kaluže vody, na stěnách plísně. Firma, které sklad patří, se ale ohradila. Cukr prý není určen pro potravinářství.

Foto: SZPI

Pytle s cukrem byly sice na paletách, pod nimi ale byla voda.

Článek

„Sklad měl celkově devastovaný charakter, který se vyznačoval všudypřítomnými nečistotami, plísní na stěnách, podmáčenou podlahou včetně kaluží a množstvím předmětů nesouvisejících se skladováním potravin,” popsal mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

V prostorách bylo uskladněno 350 tun cukru a 30 tun fruktózy a hodnotě asi čtyři milióny korun. Sklad patřil společnosti VUC Services.

Její jednatel Daniel Spencer ale Novinkám sdělil, že uskladněná surovina rozhodně není určena pro výrobu potravin. Cukr se navezl k cukrovaru a je určen k tomu, aby se z něj v budoucnu udělalo atestované krmivo pro zvířata.

Inspekce prý nemluvila s nikým z vedení firmy, kdo by situaci vysvětlil. Zboží prý rozhodně nemá hodnotu čtyř miliónů, ale nanejvýš několika stovek tisíc.

Foto: SZPI

Ve skladu byly i odpadky.

Foto: SZPI

Kaluže vody na zemi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám